צריך עבודת מסגרות? בצע השוואת מחירים בין מסגרים

תקלות בשער חשמלי

קראו על תקלות בשערים חשמליים, אילו מהן תוכלו לפתור בעצמכם ואילו דווקא חובה להשאיר לטכנאי שערים לפתור - כל התשובות מתחת.

שער חשמלי - תקלות נפוצות

תקלות בשער חשמלי מתחלקות הן לתקלות ברכיבים המשלימים את השער והן לתקלות בבסיס השער עצמו. מתחת נציג כמה מהנפוצות שבהן:

  • שער חשמלי לא נסגר - כשהשער נפתח ולא נסגר, הדבר עשוי להעיד על 3 תקלות בולטות: לכלוך על עינית הפיקוד של השער, שלא מקבלת אותות לסגירת השער כהלכה. סיבה נוספת היא כתוצר של קצר חשמלי עקב קצרים חוזרים בבית או בגלל שאיזה מזיק כרסם את החוטים הספיציפיים של השער והתקלה השלישית קשורה לסוללת הגיבוי, אותה צריך לבדוק.
     
  • שער חשמלי לא נפתח - גם כאן התקלות שהצגנו מעל הן כמעט תמיד אותן תקלות. כאן לעתים הסיבה עשויה להעיד גם על תקלה בשלט או באפליקציה ממנה אתם מנסים לפתוח את השער.
     
  • שער חשמלי לא נפתח/ נסגר עד הסוף - לעתים שערים חשמליים יכולים להתקע בזמן פתיחה או סגירה, לרוב עקב תקיעות של חפצים שונים במסילת השער או בין רכיביו. הדבר עם הזמן עלול גרום לשינויים בחיישני הלחץ של השער, המתבטאים בזמני פתיחה וסגירה של המתאימים לחנייה שלכם
     
  • שער מקרטע וחורק - לעתים לאחר ותק מסויים וכמו גם שחיקה של השער עקב חפצים שונים הנתקעים בצירים ובמסילה, גורמים לצירי השער החשמלי לחרוק ולקרטע על המסילות שברצפה או מעלה מטה בקיפול.
     

תקלות נפוצות בשערים חשמליים

פתרון תקלות בשער חשמלי באופן עצמאי

לא בכל המקרים שציינו חייב להזמין טכנאי שערים במיוחד. לעתים יהיו גם תקלות בשערים חשמליים שתוכלו לפתור בעצמכם.

  • נקו את עינית הפיקוד של השער - אם השער לא נפתח בהגעתכם עם הרכב לחנייה או כשברצונכם לצאת ממנה, הדבר עשוי להעיד על עינית מלוכלכת. הדבר נפוץ בעיקר לאחר סופות אובך או גשמים. נסו לנקות את העינית עם מתלית לחה וזה עשוי לפתור את הבעיה.
     
  • בטריות בשלט - עוד סיבה לשער שלא עובד היא תקלה בבטריות של השלט ובמקרה הזה תצטרכו פשוט להחליף בטריות ולנסות שוב, אם אתם משתמשים בסמרטפון לתפעול השער, לעתים יהיה עליכם לאתחל את המכשיר או לעדכן את האפליקציה כדי להביא לפתרון.
     
  • דאגו לנקות את המסילה - הגורם מספר אחד לשחיקות בשערים חשמליים המובילים לרעשים מהשער הם חפצים או פריטים שנתקעו על המסילה שלו או בין חלקיו. כל שיהיה עליכם לעשות הוא לסרוק את האזור אחר אותם חלקים ולנסות ולהסיר אותם בעצמכם. שימו לב! במידה ואתם מתקשים להוציא את החלק, הפסיקו את הפעולה והיעזרו בטכנאי שערים. פעולות לא מבוקרות יכולות לגרום נזק גדול יותר לשער החשמלי!
     
  • בדקו את חיישני השער - לעתים שער עשוי להפסיק פעולה "באמצע הדרך" עקב אובייקט שמסב משקל על חיישני התנועה שלו, שמורים לו לעצור כדי למנוע פגיעה בילדים, למשל. במקרה כזה עליכם פשוט לבדוק אם יש משהו שמצוי על החיישנים ואם כן פשוט להסיר אותו ולנסות לתפעל מחדש את השער.

מתי כן להיעזר בטכנאי שערים?

אז לאחר שקראתם מתי כן תוכלו לפתור תקלות בשער חשמלי בעצמכם, כעת נסביר על תקלות שעדיף להשאיר לטיפולו של טכנאי שערים:

  • השער רופף/ חורק - במידה והבחנתם בהתרופפות של פתיחת השער או בחריקות משמעותיות ושללתם היתכנות של גורמים זרים, הדבר כנראה יעיד על הצורך בכיוון חוזר לשער החשמלי שלכם. דבר שמומלץ ליישם ע"י טכנאי שערים, היות ולעתים בסיס השער כולו עשוי להשתחרר בפעולה לא נכונה ולפגוע בכם וברכוש שבאזור.
     
  • תקלה בסוללת הגיבוי של השער - במידה וקיבלתם התרעה על תקלות בסוללת הגיבוי של השער, המנעו מלפתור את התקלה בעצמכם ופנו לטכנאי שיבדוק את מהות התקלה ובמקרה הצורך - יחליף את הבטרייה כדי להחזיר את מנוע השער לשימוש.
     
  • העינית לא מגיבה - במידה והעינית נותרה ללא תגובה לאחר שבחנתם את יתר הגורמים שציינו, חוסר התגובתיות של העינית עשוי להצביע על תקלה בה שמצריכה הזמנת טכנאי לבדיקה. ברוב המקרים הדבר יצריך החלפה שלה.
     
  • קצר חשמלי בשער - במידה והשער חווה קצרי חשמל חוזרים, הדבר עשוי להעיד על חוט חשמל במנוע השער שנחשף ללחות, הן בגלל כרסום שכבת הבידוד שלו ע"י עכבר או לטאה והן בגלל שחיקה טבעית. גם במקרה הנ"ל עליכם להמנע מלטפל בדבר בעצמכם, שכן אין מנוס מלבד להחליף את החוט הבעייתי, או תיקון מנוע לשער חשמלי ולעיתים אף להחליף את המנוע כולו ואם אתם לא בעלי הסמכה מתאימה, הדבר מלווה בסכנת חיים.
     
  • תקלה בחיישני שער - אם אכן בדקתם שאין גורם המצוי על חיישני השער, יכול להיות שהם דורשים החלפה, שתתבצע כמובן ע"י טכנאי השערים.